Hogyan távolítsuk el a gombát a falról?

A gomba és a penész a minket körülvevő éghajlati körülmények miatt igen általános probléma. A lakásunkban lebegő spórák láthatatlanok, de egészségünkre veszélyt jelenthetnek. Ahhoz, hogy hatékonyan küzdjünk a gomba ellen, nem elég eltávolítani a falon látható foltokat, de mindenek előtt meg kell szüntetni az okukat.

1male

A falakon megjelenő ronda és veszélyes gombafoltok legfontosabb oka a nedvesség. A belső tér levegőjének magas nedvességtartalma gyakran a megfelelő szellőztetés hiánya miatt keletkezik. A levegőben lévő vízpára cseppfolyósodik a falakon a hőmérséklet ingadozások miatt. A folyamatosan felgyülemlő nedvesség ideális közeget képez a veszélyes baktériumok és gombák fejlődéséhez.

A víz bekerülhet kívülről is pl. a megrepedt eresz, a sérült tető vagy más szerkezeti hibák miatt. Ilyen esetben a gombával való küzdelmet kezdjük el a meghibásodás rendbe hozatalával.

Szükségtelen felújítás

De mégis mit csináljunk a gombás falakkal? Az általános vélekedés ellenére egyáltalán nem kell a vakolatot eltávolítani a "vörös tégláig". A ronda problémától sok esetben a VIDARON Gombaölő szer segítségével szabadulhatunk meg. Ez egy speciális készítmény, mely a gombák és penész eltávolítására szolgál. Hatékonysága a legújabb generációs biocidok alkalmazásán alapul, tehát a káros organizmusokat károsító vegyületeken.

v_preparat_grzybobojczy_gotowy_do_uzycia_bezbarwny_500mlA VIDARON Gombaölő Készítmény behatol a közeg szerkezetébe, így hosszútávon és hatékonyan eliminálja a kivirágzásokat. Különböző felületeken használható: fán, falakon és vakolatokon. Alkalmazható a festék, ragasztó és emulziós bevonatokon illetve más építészeti anyagokon - teszi hozzá a szakértő.

A VIDARON Gombaölő Készítményt alkalmazhatjuk kül- és beltéren is. A szernek köszönhetően jelentősen meghosszabítjuk a pl. kis kerti faszerkezetek élettartamát.

Hogyan alkalmazzuk?

A készítményt legkényelmesebben permetezővel fújhatjuk fel közvetlenül a tartályból. A használat közben emlékezzünk a megfelelő védelmi felszerelés használatára: védőruha és védőszemüveg.

2mae

Az első alkalmazás után várjunk egy órát - ez idő alatt a gombás felület jelentősen elhalványul. A megtámadott helyet ezek után alaposan súroljuk le. A végén elég ha a falat tiszta vízzel mossuk le. A teljes hatás érdekében, a megszáradás után, felfújhatunk még egy réteget a készítményből.

3male

  • 3male_9.jpg
  • 2mae_9.jpg